FRI FRAKT PÅ ORDRE OVER 750,-
Missing alt

Teknikkurs

Enkle styrkeøvelser og en løpeteknikk der du lander med foten under kroppens tyngdepunkt, gir både skadeforebyggende og mer effektiv løping. Vi lærer deg hvordan! Alle våre butikker nye kurs hver vår og høst.

Å løpe er verdens enkleste form for trening. Og alle kan løpe, det har de fleste gjort siden de var et par år gamle. Løping er en av de grunnleggende bevegelsene, men det betyr ikke at alle løper på samme måte. Fysikken og motorikken (koordinasjonen) har stor betydning for hvordan løpesteget ditt ser ut, og ikke minst hvordan det ser ut etter at du har løpt fem eller femten kilometer. For i all sin enkelhet er løping også en ensidig, vektbærende aktivitet som dessverre gjør at løpere på alle nivåer er skadeutsatt. Svært mange av de vanligste løpeskadene kan forebygges og det er også slik at ved å trene styrke, kan du bedre prestasjonen din – om det er viktig for deg.
På kurset vårt forklarer vi hvordan kroppens bevegelsesapparat spiller sammen for å drive oss fremover når vi løper, og hvordan vi på best mulig måte kan ta i bruk den potensielle energien. Vi snakker om fotisettet og posisjonen til hofta og hva det å jobbe med frekvensen fører til. Ingen kan endre sin måte å løpe på over natten, men det betyr ikke at det umulig. Vi gir deg gode tips om hvordan du skal gripe dette an for å få varig effekt av kurset. Etter en kort oppvarming tar vi deg gjennom hjelpeøvelser for de fire basiselementene for effektiv løpeteknikk: frekvens, positur, armbruk og benbruk. Deretter gjennomføres en intervalløkt hvor du får direkte feedback.
Avslutningsvis går vi gjennom de mest sentrale styrkeøvelsene for løperen. For hver muskelgruppe er det flere vanskelighetsgrader. Vi gir grundig opplæring i gjennomføring av øvelsene og hvilket nivå du bør starte på.
Kurset passer for alle som synes løping er gøy og som ønsker inspirasjon og tips til å forbedre sin løpeteknikk og bli sterkere - samtidig!
10 plasser på hvert kurs.
  • Tid: 90 minutter
  • Pris: 500 kr
Les mer om god løpeteknikk.