FRI FRAKT PÅ ORDRE OVER 750,-
Missing alt

Løpsøkonomi

Teknikkanalyse

Løp energismart! Löplabbets Oslo sentrum tilbyr teknikkanalyse til deg som ønsker å få mer ut av løpingen, uansett hvilket nivå du er på. Gjennom teknikkanalysen kan vi sette fingeren på hva du kan gjøre annerledes for å oppnå en bedre teknikk og løpe mer økonomisk.

Du løper på tredemølle der to 3D-kameraer registrerer alle dine bevegelser, som deretter analyseres ved hjelp av programmet Motion Metrix. Teknikken din måles i ni ulike parametere, deriblant steglengde, stegfrekvens, kontakttid i bakken, overkroppens plassering over hoften, hvor du lander i forhold til kroppens tyngdepunkt og hvor mye bremsekrefter som virker inn når du løper.
I hver variabel får du en score, som igjen resulterer i en teknikkscore mellom 1 og 5. Du får også vite hvor økonomisk du løper, det vil si hvor mye energi du bruker på å forflytte 1 kg kroppsvekt 1 meter frem. En retest vil enkelt kunne vise forbedring både på teknikk og løpsøkonomi.

Testpakker

Vi har alle ulik motivasjon for å løpe. For mange handler det ikke nødvendigvis om å prestere bedre, men å løpe smartere samt redusere risikoen for skader. Derfor tilbyr vi ulike testpakker slik at du ut ifra din situasjon og ditt mål med løpingen kan velge testen som passer deg best. Uansett hvilken test du velger får du etter endt test tips til hva du kan jobbe med videre for å forbedre teknikken din og løpe energismart. Vi anbefaler en retest etter noen uker med egentrening.

Hva trenger du?

Du trenger løpesko som har rene såler og løpeklær som ikke er for løse. Ta gjerne på deg shorts og t-skjorte som sitter tett på kroppen, slik at kameraene kan registrere bevegelsene dine best mulig. Vi anbefaler at du bruker andre farger enn sort, da kameraene har vanskeligere for å fange opp mørke farger.
Testlab`en på Löplabbet Oslo sentrum er stengt tom medio august pga ferieavvikling. Bekreftede bookinger i perioden gjennomføres som normalt.
Test 1

Löplabbets teknikkanalyse med Motion Metrix

 • Ren teknikkanalyse. Få råd om hvordan du skal løpe mer økonomisk og med en bedre løpeteknikk.
 • For hvem: For deg som syns løping er moro og vil løpe mer energismart.
 • Varighet: 30 min
 • Kr 600,-
Slik virker det:
5 minutter oppvarming
Løp 1 minutt på langkjøringsfart og deretter 1 minutt på en selvvalgt hastighet. Vi anbefaler at du velger 10-kilometerfarten din.
Få veiledning om hva som er god teknikk og konkrete tips til hva du kan gjøre annerledes.
Løp på nytt og tenk over teknikken din. Vi gir deg to fokusområder du bør jobbe med videre. Du får med deg din testscore og en videofil.
Test 2

Löplabbets teknikkanalyse med Motion Metrix – test og retest

 • Teknikkanalyse med retest. Testen er lik som test 1, men etter noen uker med egentrening kommer du tilbake for å se hvilke resultater treningen har gitt.
 • For hvem: For deg som syns løping er moro og vil løpe mer energismart.
 • Varighet: 2 x 30 min
 • Kr 1000,-
Test 3

Kombinasjonstest – laktattest med Motion Metrix

 • Laktattest (verdi 800 kr). Les mer om laktattesten her.
  Motion Metrix på sone 1-fart og terskelfart.
  Du får med deg laktattestsvar, din testscore og en videofil
 • Varighet 1 time
 • Kr 1200,-
 • For hvem: For den aktive løperen som ønsker å forbedre teknikken ved løping rundt terskelfart.
Hvordan er teknikken din når du løper på terskel? Hva kan du endre på for å løpe mer økonomisk? Gjennom kombinasjonstesten får du svar på hvor melkesyreterskelen din er og hva som er dine individuelle intensitetssoner. Først tar vi en laktattest – deretter gjennomfører du teknikkanalysen på terskelfart. Et nyttig verktøy for deg som ønsker progresjon i treningen.
Teknikken din måles i ni ulike parametere, deriblant steglengde, stegfrekvens, kontakttid i bakken, overkroppens plassering over hoften, hvor du lander i forhold til kroppens tyngdepunkt og hvor mye bremsekrefter som virker inn når du løper. I hver variabel får du en score, som igjen resulterer i en teknikkscore mellom 1 og 5. Etter testen går vi gjennom resultatene med deg og peker på hva du vil tjene på å forbedre.
Missing alt

To 3D-kameraer registrerer alle bevegelsene dine. Et program kalt Motion Metrix analyserer bevegelsene og gir deg en score på både teknikk og løpsøkonomi. En retest etter noen uker med egentrening vil enkelt vise om du har klart å forbedre teknikken din.