FRI FRAKT PÅ ORDRE OVER 750,-
Missing alt

Melkesyreprofil

Laktattest

Hvor fort du løper på melkesyreterskel, er avgjørende for hvordan du vil prestere i løp. Löplabbet Oslo sentrum og Bergen tilbyr profesjonell test av din melkesyreprofil.

Melkesyreterskel eller anaerob terskel (AT) er den høyeste pulsen du kan ha i en bestemt aktivitet uten at du får opphopning av melkesyre og stivner. Når du trener på terskel fjerner kroppen like mye melkesyre som den produserer. Etter hvert som du blir bedre trent kan du løpe raskere og på høyere puls uten at du får melkesyre. Med riktig puls kan du altså trene deg til høyere terskelfart. En melkesyreprofiltest forteller deg mer om dine intensitetssoner og dermed også hvilken puls du bør ligge på dersom målet er å forbedre melkesyreterskelen din.

Slik tester vi deg

Testen utføres av kvalifisert personell og er utviklet i samarbeid med PhD Nathan E. Townsend, fra Australian Institute of Sports. Vi bruker den samme protokollen som for eksempel Toppidrettssenteret i Oslo.
  • Du løper på tredemølle med pulsklokke. Etter en rolig oppvarming starter testen hvor du løper intervaller på 5 minutter.
  • Mellom intervallene er det en pause på 30 sekunder hvor vi måler melkesyreverdien i blodet ditt, før vi øker hastigheten på mølla. Intensiteten økes til du kommer over melkesyreterskelen din.
  • Antallet intervaller varierer etter hvor mye du vet om formen din på forhånd. Ofte holder det med 4–6 drag. Slik kommer vi frem til din melkesyreterskel og dine individuelle intensitetssoner.
Varigheten på testen varierer, men vi setter av en time. Etter testen får du en rask gjennomgang av dine resultater, samt treningsveiledning. Du får også en utfyllende rapport med alle resultatene dine per e-post.

Priser og booking

Laktattesten koster 800 kr. Ønsker du laktattest med oppfølgingstest er prisen 1400 kr. Oppfølgingstesten skjer minimum 10 uker etter første test.
Vi har 16 års aldersgrense på laktattest etter Olympiatoppens anbefalinger. Testen tilbys i Oslo (Pilestredet), og Bergen.

Laktattest og teknikkanalyse kombinert?

På Löplabbet Oslo sentrum tilbyr vi også teknikkanalyse med laktattest – for deg som ønsker å forbedre teknikken ved løping rundt terskelfart.