FRI FRAKT PÅ ORDRE OVER 750,-
Missing alt

Spesialsåler fra Klaveness

Såletilpasning

Sålene fra Klaveness og RS-scan er det vi tradisjonelt kaller ortopediske innleggssåler. Ved hjelp av en 3D-skanner finner vi optimal balanse og trykkfordeling for dine føtter, slik at du får en spesialtilpasset såle som blant annet kan bidra til å lette på smertefulle trykkpunkter.

Hos Löplabbet lager vi ortopediske såler på to ulike måter: Klaveness og RS-scan. Begge typene er like gode og kan tilpasse på samme måter. Mens Klaveness-sålene kan oppleves som litt mer komfortable, tar RS-scan mindre plass i skoen og kan tilpasses flere ulike typer sko. Er du usikker på hvilken såle du ønsker kan du høre med en av oss i butikken.

Hvem trenger spesialsåle, og hvorfor?

En ortopedisk såle er først og fremst for de med større akseavvik i fot-, ankel- og kneledd. For deg som har problemer kan en spesialtilpasset såle virkelig gjøre en stor forskjell i hverdagen. Mange opplever mye mindre smerter, bedre utholdenhet for å stå, gå og trene, samt mindre overbelastning av sener, muskler og ledd.
Noen får trykkrelaterte smerter i fotsålen, gjerne i godt voksen alder, og ofte fordi vi mister mye av fettpolstringen i fotsålen med årene. Knoklene blir rett og slett stående mer på bar bakke. Med ortopediske såler kan vi gjøre alle mulige tilpasninger; vi kan lage ekstra groper, forhøyninger, legge spesielt mykt materiale der du trenger det, og lette trykket der det kreves. Klaveness' såleteknikere kan til og med lage tåskillere i sålen om du har tær som ligger mot hverandre og gnager.

Klaverness-såle

Når vi lager en Klaveness-såle skanner vi foten din på en 3D-skanner i butikken og finner optimal balanse og trykkfordeling for dine føtter. Dataene sender vi til Klaveness' fabrikk i Portugal, og vi får håndlagde såler tilbake. Sålen må tilpasses skoen den skal sitte i. Såler som er for kraftige til skoene dine vil vri seg opp på innsiden for å finne plass. Da vil ikke sålen fungere som tilsiktet og alle nøyaktige målinger av foten og korrigeringer i sålen er forgjeves. Derfor tar vi en siste sjekk på sålene når du kommer med skoene dine, og sliper til sålene om nødvendig.
  • Klaveness-såler tilpasser vi på Löplabbet Oslo sentrum, Sandvika, Ski, Bergen og Trondheim sentrum.
  • Leveringstiden ca 2-3 uker
  • Kr 2370,-
  • Ved rebestilling av nye såler på tidligere scan Kr 1890,-
Bestill time online for Oslo og Bergen. For avtale i Sandvika, Ski og Trondheim - kontakt gjeldende butikk.

RS-scan såle

Når vi tar en RS-scan får måler vi hvordan du legger trykket på føttene dine gjennom hele steget, ikke bare når du står rett opp og ned. Dette kan gi oss et større innblikk i hvordan akkurat dine føtter fungerer og gjør det lettere for oss å lage en såle som passer ditt behov. Ulike idretter krever ulik oppbygning av såler, og med RS-scan har vi mulighet til å lage spesialtilpassede såler for flere ulike typer sko, blant annet gåsko, løpesko, fotballsko, sykkelsko, langrennsko og alpintsko.
  • RS Scan tilbys på Löplabbet Oslo sentrum
  • Leveringstiden ca. 2-3 uker
  • Kr 2400,-
Book time her