FRI FRAKT PÅ ORDRE OVER 750,-
Missing alt

Vedlikehold

Vasking av løpesko

Vasker du skoene dine i maskin, mister du reklamasjonsretten. Men du kan fint holde dem rene på andre måter.

Leverandørene svarer et klart nei: Du kan ikke vaske løpesko i vaskemaskin. Om du kommer til oss med et par løpesko som har vært i vaskemaskinen og har krympet eller gått opp i limingen, får vi altså ikke returnert dem til leverandøren. Derfor må vi si nei også. Da har du behandlet skoene feil og mistet reklamasjonsretten. Vårt tips er å rengjøre dem for hånd før du tyr til maskinen.

Effektiv håndvask

  • Skrubb forsiktig med en oppvaskbørste
  • Bruk et mildt såpemiddel
  • Skrubb forsiktig med oppvaskbørste og skyll godt
  • Fyll skoen med avispapir og sett til tørk i romtemperatur
TIPS! Håndvask skoene i lunkent vann med natron. Det fjerner vond lukt.

Tørk dem riktig!

Aller viktigst er det at du tørker løpeskoene dine skånsomt. Direkte varme er det verste de kan utsettes for. Vi anbefaler ikke å bruke elektriske skotørkere og heller ikke å sette skoene på et gulv med varmekabler. Da kan overdelen krympe og sålen krølle seg opp. Dessuten har ikke mellomsålen i skoen godt av å bli for varm og tørr. Den mister spenst og elastisitet og får redusert sine støtdempende egenskaper betraktelig. Den beste måten å tørke løpesko på, er å fylle dem med sammenkrøllet avispapir og sette dem til tørk på et luftig og tørt sted.

Tips til vedlikehold

Til slutt, noen vedlikeholdstips som kan være med på å forlenge livet på løpeskoene dine.

1. Blir de våte, tørk dem. Men unngå som sagt kunstig tørking og putt heller avispapir i dem.

2. Løper du i terrenget og skoene blir møkkete, vær nøye med å vaske bort møkken med såpevann. Når gjørmen tørker inn i overdelen, blir materialet stivere og overdelen kan til slutt ryke. Det er gjerne overdelen som først går når skoene slites. Terrengskoene er laget for å tåle mer, men vær spesielt nøye med overdelen på asfaltsko som har blitt gjørmete/møkkete.

3. Sko som brukes til studiotrening, ballspill etc., slites på en annen måte, for eksempel ved at overdelen utvides. Trener du ofte på timer på treningssenter, kan det være lurt å ha egne sko til dette og bruke løpeskoene til løpeturene.