FRI FRAKT PÅ ORDRE OVER 750,-

Löplabbet tester

Garmin HRM-Fit

Tora Husum Kristensen

Löplabbet Oslo sentrum

Missing alt

Komfort

Jeg sverger til pulsbelte på mine økter, og har det siste året brukt HRM-Pro Plus. Dette er jeg veldig fornøyd med, men kan oppleve å få brannsår som følge av at stroppen må være over strikken på sports-BH`en for å ligge i ro. HRM-Fit er det første alternativet på markedet som kan løse problemene, uten å gå på kompromiss med sikkerhet av datainnsamlingen.
Med HRM-Fit er det kun sensorene som ligger under strikken på pulsbeltet, som gir mye mer komfort enn et tradisjonelt belte.

Målingssikkerhet

Beltet er lett å ta i bruk, men det krever riktig valg av sports-BH. Dette er helt avgjørende for at HRM-fit skal fungere like bra som en pulssensor med stropp.
Velg en sports-BH med en stram strikk nederst. En slakk strikk vil gjøre at sensorene ikke ligger inntil huden konstant og pulsmålingene vil bli mindre nøyaktige. Jeg opplever at en stram strikk er viktigere enn at BH`en har medium eller høy grad av støtte. Sports-BH`er vi har på Löplabbet fungerer fint, både fra Nike og Shock Absorber.
Unngå sports-BH med glidelås i front eller en lengre sports-BH.
Glidelåsen kan forstyrre signalene i sensorene og sensorene vil havne for langt ned om man bruker en lengre sports-BH.
HRM-fit gir de samme dataene som HRM-Pro Plus. Jeg setter spesielt pris på at pulsbeltet øker nøyaktigheten på distanse og hastighet ved innendørs løping, både på bane og mølle, i tillegg til at jeg liker å analysere endring i løpsdynamikken min over tid. Løpsdynamikk innebærer blant annet stegfrekvens, steglengde, vertikalt forholdstall, bakkekontakt, etc.
Etter testing og sammenligning av dataene på de ulike beltene, kan jeg si med sikkerhet at de to pulsbeltene leverer like bra på dette.

Dersom du mister kontakt med klokka, eksempelvis går tom for strøm, viI dataene lagres i beltet. Det har også aktivitetsmåling, hvor man kan bruke pulsbeltet kun ved tilknytting til Garmin-appen, og er derfor uavhengig av en klokke. Beltet støtter tre Bluetooth-tilkoblinger, så her kan du bruke både sykkelcomputer, klokke og en treningsapp samtidig.
Missing alt
Missing alt

Klips

Den eneste utfordringen med pulsbeltet, som jeg klarer å finne, er størrelsen på sideklipsene. Dersom du bruker sekk, løpevest eller bruker beltet til aktiviteter hvor du ligger på magen, kan klipsene være litt i veien. Selv har jeg gått et par skiturer med vest, hvor gjenstander i frontlommene presser på sideklipsene.

Slik fester du HRM-Fit:
  • Begynn med den midtre klipsen, og fest denne midt på i front.
  • Fest en av sideklipsene inn på strikken, trekk strikken litt mot midten før du knepper den fast. Dette sikrer at sensorene strekkes ut og ligger flatt mot huden.
  • Gjør det samme på den siste klipsen

Konklusjon

Som et løpebelte er HRM-Fit en revolusjon for oss som opplever ubehag ved bruk av tradisjonelle pulsbelter. Ved riktig valg av sports-BH sikrer man pålitelige målinger, også ved andre aktiviteter som langrenn, og sykkel. På løpeturer med sekk eller drikkevest, ville jeg kanskje gått for HRM-Pro Plus, uten klips på siden, men HRM-Fit vil definitivt bli mitt mest brukte pulsbelte i tiden fremover.

Garmin

Se mer