FRI FRAKT PÅ ORDRE OVER 750,-
Missing alt

LØP UTE HELE ÅRET

3 varianter vinterpigg

Hvordan du skal sko deg når du løper utendørs på vinteren, avhenger av hvor mye du løper og hvordan føret er. Det finnes flere piggede alternativer å velge mellom.

Det er faktisk ikke sikkert at du trenger pigger. Er det brøytet med fast og pakket snø, kan vanlige løpesko fungere bra. En myk yttersåle med store flater gir best grep. Når det er glatt og isete, derimot, er det sko med pigg som gjelder. Du kan kjøpe ferdigpiggede sko, brodder, eller pigge et par av de vanlige løpeskoene dine.

Vinterpiggsko

Vinterpiggsko gir det aller beste festet når det er glatt og isete. Skoene kommer i flere varianter og er et godt valg dersom det er skikkelig vinterføre gjennom hele sesongen. Mens de første vinterpiggskoene var tunge og klumpete, er dagens vinterpiggsko lette og smidige. Flere modeller har dessuten en lav dropp som innbyr til naturlig løping. Overdelen er vannavvisende og sålen er pigget med 12–20 solide stålpigger som tåler røff behandling. Løper du på asfalt med skoene slites piggene fortere, men flere modeller tåler noen strekk på asfalt. Yttersålen forøvrig er litt ulikt utformet på de ulike modellene og grepet på annet føre enn hard snø og is kan variere. Vinterpiggsko krever noe tilvenning, men gir skikkelig feste på glatt underlag.

Prisen er høyere enn om du går for brodder eller pigger selv et par sko du allerede har hjemme, men til gjengjeld får du en trygg og god sko du kan bruke gjennom hele vinteren. I tillegg kan de brukes i terrenget om sommeren. Der vil du få godt feste på skogsstier og sleipt underlag. Se vårt utvalg av vinterpiggsko.
Når du løper med vinterpiggsko, får baksiden av leggene mer belastning. Sørg derfor for at du får en gradvis tilvenning og vær gjerne litt ekstra snill med legger og akilleser i vinterhalvåret. Da tenker vi først og fremst på høye sokker, tøying, tåhev og massasje som rulle eller lignende.

Vinterpiggsko

Se mer

Pigg favorittene dine

En annen løsning er å skru pigger inn i et par av de vanlige løpeskoene dine. Fordelen er at du kan fortsette å løpe utendørs i favorittskoene dine, selv om det er snø og is. En av ulempene er at du mister komforten du får i en vannavvisende overdel, så fremt du ikke velger en sko med membran. Et annet minus er at piggene gjerne slites noe fortere enn piggene i ferdigpiggede sko.

Likevel kan det være et godt valg dersom vinteren er litt på og av, eller om du løper mye intervaller og raske turer, og vil at skoene skal være så lette og smidige som mulig. På Löplabbet pigger vi skoene dine for 250 kr. Lever skoene hos din nærmeste butikk.

Brodder

Du kan også velge brodder som du enkelt trer over skoene. Et pluss med brodder er at de kan tas av og på etter forholdene. Putt dem bare i lommen når du ikke trenger dem.

Brodder

Se mer